האישה כבת המלך • הכרת הטוב • השכנת שכינה
"הקדישו זמן כל יום - אפילו רק 5 דקות - לחשוב איך אתם יכולים לשמח את אשתכם"
כשהאישה ביקשה להזיז את הסוכה ממקומה, החפץ חיים סתר ובנה אותה מחדש. כשביקשה שוב להחזיר למקום הראשון, עשה זאת שוב ללא שמץ של תרעומת. זה מראה את המעלה העצומה של שלום בית.
הרב שך זצ"ל היה שקוע גמור בלימודו, אבל מדי שעה בשעה בדיוק היה עוזב בחיפזון את הלימוד, רץ לביתו להכין לאישה תה ולדרוש בשלומה. זה מלמד שמסירות נפש לאישה נובעת מאותו מקור רוחני נעלה.
רבי משה קליירס זצ"ל היה מגיש לרעייתו קפה למיטה כל בוקר - לא כי היא חולה, אלא כדי לקיים "ואהבת לרעך כמוך". זו דוגמה מעשית לזריזות מתוך אהבה.
הייתה אישה שלקתה בקלפטומניה. הבעל דאג להסביר לבעלי החנויות ולשלם על כל מה שלקחה. בזכות המסירות הזאת, ילדיהם גדלו לתלמידי חכמים ויראי שמיים.
הרב שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל כשנכנס לביתו היה מסדר את בגדיו ואומר: "אני מתכונן להיכנס אל השכינה". הוא הבין שכל אווירה טובה בבית היא תוספת קדושה.
חכמינו מלמדים שהאישה היא "בתו של בורא עולם", והש"י אוהב אותה אהבה עצומה עד כדי כך שפניה מייצגות את השכינה הקדושה. העולם נברא בשבילה.
יש לאישה בינה יתרה - אינטליגנציה נשית מיוחדת שונה לחלוטין מהאינטליגנציה הגברית. היא מסוגלת לתפוס מציאות שלמה בבת אחת באינטואיציה ובתביעת עין.
"אין הברכה מצויה בביתו של אדם אלא בשביל אשתו" - השכינה לא עוזבת את הבית בגלל האישה. כאשר האיש והאישה מתחברים ומכבדים זה את זו, השכינה מורידה שפע ברכות.
המהר"ל מסביר שהאישה תקבל שכר גדול יותר מהגבר לעתיד לבוא, כי היא מגיעה יותר מוכנה מבחינה רוחנית, שאננה ורגועה מטבעה.
המדרש מספר שהש"י הכריז על הבריאה כ"טוב מאוד" רק לאחר שנבראה האישה. עד שלא נבראה האישה - הבריאה לא הייתה שלמה!
כלל זהב: רק על דברים שהיא מושלמת בהם!
❌ לא: "כל הכבוד שקמת מוקדם" (אם זה לא תמיד)
✅ כן: "כמה נעים לי שהחדר מסודר"
כשהיא מדברת: עצרו הכל והקשיבו באמת
כשהיא מספרת על קושי: הסכימו שכואב לה
❌ לא: להציע פתרונות מיד
כשהיא קוראת: עזבו הכל ולכו בזריזות
זה מראה: כבוד עמוק והערכה
הזדמנות: לקיים חסד אמיתי
פתקים: מילות אהבה על המקרר
שוקולד: מהסוג שהיא אוהבת
ארוחה: שהכנתם בסוף יום טרוף
יום נישואין: הזדמנות זהב!
יום הולדת: תרגיש חשובה
טיפ: השתמשו בגאדג'טים לתזכורת
חיבוקים ונשיקות: גם בלי סיבה מיוחדת
גם בציבור: זה משמח אותה
חשוב: עדינות ולא בוטות
כתבו לעצמכם רשימות של מעלותיה ודברים טובים שהיא עושה. התרגלו לשאול: "מה עשיתי היום לשמח את אשתי?"
רשמו 3 דברים שאתם מעריכים באישה שלכם היום:
רבא אמר: "כבדו את נשותיכם כדי שתתעשרו!"
התובנה: כל השפע הרוחני והגשמי מגיע בזכותה
אזהרה: בלי הכרת הטוב - עלולים להפסיד ברכות גדולות